beats by dre cheap

Svi su spavali, niko nije bio vezan

\
"Touareg" u kojem je poginuo Toše Proeski


Vještak utvrdio da je Toše Proeski poginuo u trenutku udara zbog puknuća vratnog pršljena...

Od trenutka nesreće Gjorgji Georgijevski (32), vozač WV Touarega u kojem je prošlog utorka poginuo Toše Proeski, odbijao je svaki kontakt s javnošću, a u početku i s najbližim prijateljima koji su mu iz Makedonije stigli u posjetu.

"Iako je pisano da se čak kod nas pokušao i ubiti, to nije istina. Neki su novinari navodili i da su pričali s njim što nije tačno, jer kod njega u sobu nitko osim prijatelja nije ulazio, baš kao što ni on nije izlazio iz sobe. U nedjelju ujutro je napustio bolnicu bez nazočnosti novinara", rekla je Maca Višić, glavna sestra hirurgije, a potvrdio i direktor bolnice dr. Igor Ferenčina.

"Pušten je sa Schantzovim ovratnikom i u pratnji makedonskih liječnika", rekao je Ferenčina. Sa svime je bio upoznat i županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek

"Za mene je on slobodan čovjek, jer smo slučaj odlučili prepustiti makedonskom pravosuđu. Njegov je pasoš bio u policiji odakle je vjerovatno preuzet i kada je vozilo stiglo po njega, on je otišao", istaknuo je Haramustek, komentirajući kratko kako je uzrok nesreće, brzina i činjenica da su vozač i oba putnika najvjerovatnije u trenutku udara spavali. 

Rekonstrukcija saobraćajne nesreće

Rekonstrukcija saobraćajne nesreće

"Niko od njih najvjerovatnije nije ni primijetio kamion. U trenutku udara, pri kojem je suvozačeva strana završila pod prikolicom kamiona, vozač se trgnuo, naglo skrenuo ulijevo i udario u zaštitnu ogradu", rekao je Haramustek. 

Toše Proeski poginuo je već u trenutku udara u kamion uslijed puknuća vratnog pršljena. Uprkos nekim pretpostavkama kako je spavao spuštenog sjedala, državni odvjetnik kaže da je ono bilo u uspravnom položaju, no uslijed udara je puklo.

Zračni jastuci se nisu aktivirali jer ni jedan od putnika u VW Touaregu nije bio vezan sigurnosnim pojasom, što je uz kočenje jedan od preduvjeta za njihovo aktiviranje. Nalaz prometnog vještaka bit će dovršen ove sedmice te će s cjelokupnom dokumentacijom biti proslijeđen makedonskom pravosuđu.

♥♥St@rS♥♥
http://stars02.blogger.ba
24/10/2007 19:49